Join Photoblog!
pixel
« 
pixel
«  
  »
pixel
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 »
pixel

nagyszeru innovaciok noknek

2010.03.08
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
pixel
Nagyszerű innovációk nőknek
(public art projekt a Gödör lépcsőjén)

Rendhagyó szabadtéri kiállításunk a modern nő születését ünnepli a XX. század megannyi találmányára és hétköznapi használati tárgyára irányítva a figyelmet.

Olyan tárgyakra, amik a női mindennapok jól szolgáló, észrevétlen kellékei, s amik előnyeit nagyanyáink még nem élvezhették, sőt, az eszközök nyomában járó alapvető változásokat még csak nem is sejthették.

Rúzs, nylonharisnya és gőzölős vasaló. El tudjuk-e, egyáltalán el szeretnénk-e képzelni az életünket nélkülük? Létezhet-e a modern nő a melltartó nyújtotta kényelem, a nadrágkosztüm adta magabiztosság vagy éppen a mosógép előnyei nélkül? Ma már nehéz elhinnünk, hogy ezek a tárgyak valóságos forradalmat hoztak a nők életébe, s mindegyikük hozzájárult ahhoz, hogy a XX. század végére egy egészen új, minden eddiginél függetlenebb, öntudatosabb, szabadabb és nőiesebb nő születhessen.

A modern nő evolúciója folyamatosan zajlik, újabb és újabb hatások érik, divatok alakítják; gazdasági súlya fokozatosan nő, társadalmi szerepe újra és újra átrajzolódik.

Az apró tárgyak nagyszerűségét és jelentőségét hirdetjük, s meggyőződésünk, hogy ezek a tárgyak jóval nagyobbak és többek annál, mint azt első látásra hinnénk vagy sejthetnénk. A kiállítás legnagyobb tárgya a XX. század elején született mosógép, legkisebb összetevője pedig egy, a már a XXI. századhoz tartozó fejlesztés, ami nem más, mint az Ariel Active Gel kapszula, amely új fejezetet nyit a mosás történetében - s ezzel együtt talán a nők életét is könnyebbé és hatékonyabbá teszi majd.

A kiállítást az Ariel támogatásával készült.

Nyitva tartás: 2010. március 8-tól április 8-ig , a nap 24 órájábanKreatív ötlet: Saatchi & Saatchi Budapest
Kurátor: Halasi Rita Mária
Tervező: Ágh Márton
Project manager: Kmetty Orsolya
Kivitelezés: Future Films


future films
godorklub ajanlo

2 Comments
????? szerintem ez az egesz kibaszott gaz. tegnap elsetaltam mellette, akkor meg csak a plakatot lattam, majd le is fotozom. mi ez a redukcionista hozzaallas? gaaaaaaaz.
a leirasbol ugy fest ezek nagyon halado gondolkodasunak tartjak magukat. öööö wtf?!
desolee a kirohanast, de agyam leall.
????? · 2010-03-12: 10:12
????? az Ariel tamogatasaval... no komment.
????? · 2010-03-12: 10:20
You must be logged in to comment!
Views: 624
Category: exhibitions - arts
pixel
Tagged: godor budapest nagyszerűinnovcióknőknek futurefilms design halasiritamaria
« 
pixel
 »
pixel