1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009

by Azhar73 March. 22, 2009 5235 views

1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2009
19 - 22 March 2009, Putrajaya, Malaysia

Sabtu, 21 Mac 2009,

Aku sajer bawak family aku jalan-jalan dengan anak buah aku Batrisya pergi ke Putrajaya untuk tengok program tersebut.

Pergi pun petang Sabtu, sampai Putrajaya dalam pukul 5 petang, cuaca punyalah panas, lepas pusing-pusing cari parking yang berdekatan dengan site, takder lah ramai sangat orang pun, so parking pun tak susah. Kebetulan anak aku Uzairizz tido, so aku pun takderlah plan nak keluar dari kereta, aku pun tidor gak dalam kereta.

Adik aku Dik Ja satu family termasuk mak dan Batrisya dah pergi ke tapak program tu. Dalam kul 6.30 barulah anak aku bangun kami join diorang.

Takderlah banyak pun belon petang tu dan aku pun macam malas sikit nak shot belon, aku pilih-pilih jer. Kalau tak silap aku, tak sampai 15 belon yang diterbangkan petang tu dari 25 belon yan disenaraikan.

Malam tu tunggu kejap untuk Night Glow, tapi lewat sangat dan aku pun balik, tapi sempat shot satu belon jer. Pergi makan kat Taman Wawasan kejap dan terus balik ke Bangi, rumah Dik Ja.

So, enjoylah foto aku yang tak seberapa tu.

******************************************************

Foto by :

Azhar A Rahim
019-264 2844
[email protected]

Pelancaran belon udara panas di sekitar tapak Menumen ALaf Baru, Putrajaya.

Program disebelah malam, Night Glow, salah satu belon yang telah bersedia untuk acara tersebut.

  Be the first to like this post
Join the conversation
1
There is 1 comment, add yours!
Betty Meade 10 years, 8 months ago

Beautiful, beautiful shots. I have taken a hot air balloon ride before and it was incredible...nothing quite like it. Nice set.

10 years, 8 months ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com