Valkeisen kierto

by Banana Pirates January. 25, 2017 2000 views

Lauantaiaamuna pilvetön taivas ja vain muutama aste pakkasta. Edellispäivän reissu Kolille kasvatti luonnonnälkää ja taas mentiin. Viimeksi lokakuussa matka Hannan kanssa vei Outokummun Mustan ja Valkeisen virkistysaluelle ja silloin kierettiin Musta. Tällä kertaa pieni piraattiperheemme suuntasi muutaman kilometrin pituisen Valkeisen reitin talvisiin maisemiin. 

Ohut lumikerros narskui jalkojen alla polkua luodessa, eikä Mustan ja Valkeisen välissä kulkevalla mäntyjen valtaamaalla harjulla näkynyt jälkeäkään muista retkeilijöistä.

Tosin kun syksyllä, talvipakkaset tarjoavat mahdollisuuden poiketa luontopolulta järven jäälle, jossa pillkkijöiden jättämät reiät ja jalanjäljet saivat minutkin vakuuttuneeksi jään kestävyydestä - tosin vasta J'n perässä joka rohkeana suostui (ilman vaihtoehtoa) menemään ensin.

Aurinkoinen päivä olikin houkutellut monia pilkkijöitä ja kalakin oli kuulemma napannut - "lohtahan sieltä tuli kun jaksoi istuskella". Sen verran mielenkiintoisen näköistä touhua ja väkeä, että täytyykin ensi kerralla leipoa korvapuusteja mukaan ja käydä pilkkijöiden juttusilla. Mikäs siinä istuskella talviauringon lämmössä.

Valkeisin rannalla sijaitseva kota inspiroi talviseen yöreissuun, kunhan vaan varusteet on saatu kasattua ja pakkanen pysyy maltillisena. 

Valkeisen ja Mustan yhdistävä puro ei talvipakkasellakaan jäädy. 


Join the conversation
1
There is 1 comment, add yours!
Arif Rudiana 4 years, 7 months ago

beautiful set of photos...my favorite #9... it's remind me the revenant movie :)

4 years, 7 months ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com