Carola Schmidt

by Istvan Ocztos July. 16, 2008 3404 views

Carola Schmidt /Berlin/ kiállítása a Holdudvarban

július 16 - 19

“Könyörgünk, csábíts el minket”

A kiállítás a Lada Project (Berlin) közvetítésével jött létre

A kiállításon a fiatal, Berlinben élő, osztrák művésznő rövidfilmjét, a Könyörgünk, csábíts el minket című alkotást egy videó és az alkotó fotói társaságában tekinthetik meg a vendégek.

A filmről:

A Könyörgünk csábíts el minket fantasztikus utazás egy fiatal nő elméjében, aki a viktoriánus erkölcsök és a jelenkori életstílus között vívódik.

Szürreális helyzetekben és egy expresszionista filmben találjuk magunkat, amelyet olyan világok inspiráltak, melyek a maguk eklektizmusában emlékeztetnek olyan filmekre, mint Wiene Dr. Caligari (1919), Luhrmann Moulin Rouge (2001) és Maddin A világ legszomorúbb zenéje (2003) című alkotásai. Schmidt úgy manőverezik a filmes nyelvben, mintha játszótéren játszana.

Exhibition by Carola Schmidt /Berlin/

16 - 19 July in Holdudvar

“We Beg You To Seduce Us”

In cooperation with Lada Project (Berlin)

At the exhibition the short movie We Beg You To Seduce Us of the young Austrian artist from Berlin, Carola Schmidt will be screened. The exhibition also contains a video and the photos of the artist.

About the film:

We Beg You to Seduce Us is a fantastic travel through a young woman's mind that is strung out between old victorian virtues and a contemporary life style.

We find ourselves in surrealistic settings and expressionistic film inspired worlds, that reminiscence eclectically of films like Wiene's ‘The Cabinet of Dr. Caligari’ (1919), Luhrmann's ‘Moulin Rouge’ (2001) and Maddin's The Saddest Music in the World (2003). Schmidt maneuvres a filmic language like it was a playground.
Carola Schmidt [carolaschmidt.com]

Holdudvar [holdudvar.net]

Lada Project [ladaproject.com]

Nhoah [nhoah.com]

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com