nagyszeru innovaciok noknek

Nagyszerű innovációk nőknek
(public art projekt a Gödör lépcsőjén)

Rendhagyó szabadtéri kiállításunk a modern nő születését ünnepli a XX. század megannyi találmányára és hétköznapi használati tárgyára irányítva a figyelmet.

Olyan tárgyakra, amik a női mindennapok jól szolgáló, észrevétlen kellékei, s amik előnyeit nagyanyáink még nem élvezhették, sőt, az eszközök nyomában járó alapvető változásokat még csak nem is sejthették.

Rúzs, nylonharisnya és gőzölős vasaló. El tudjuk-e, egyáltalán el szeretnénk-e képzelni az életünket nélkülük? Létezhet-e a modern nő a melltartó nyújtotta kényelem, a nadrágkosztüm adta magabiztosság vagy éppen a mosógép előnyei nélkül? Ma már nehéz elhinnünk, hogy ezek a tárgyak valóságos forradalmat hoztak a nők életébe, s mindegyikük hozzájárult ahhoz, hogy a XX. század végére egy egészen új, minden eddiginél függetlenebb, öntudatosabb, szabadabb és nőiesebb nő születhessen.

A modern nő evolúciója folyamatosan zajlik, újabb és újabb hatások érik, divatok alakítják; gazdasági súlya fokozatosan nő, társadalmi szerepe újra és újra átrajzolódik.

Az apró tárgyak nagyszerűségét és jelentőségét hirdetjük, s meggyőződésünk, hogy ezek a tárgyak jóval nagyobbak és többek annál, mint azt első látásra hinnénk vagy sejthetnénk. A kiállítás legnagyobb tárgya a XX. század elején született mosógép, legkisebb összetevője pedig egy, a már a XXI. századhoz tartozó fejlesztés, ami nem más, mint az Ariel Active Gel kapszula, amely új fejezetet nyit a mosás történetében - s ezzel együtt talán a nők életét is könnyebbé és hatékonyabbá teszi majd.

A kiállítást az Ariel támogatásával készült.

Nyitva tartás: 2010. március 8-tól április 8-ig , a nap 24 órájábanKreatív ötlet: Saatchi & Saatchi Budapest
Kurátor: Halasi Rita Mária
Tervező: Ágh Márton
Project manager: Kmetty Orsolya
Kivitelezés: Future Films


future films [futurefilms.hu]
godorklub ajanlo [godorklub.hu]

  Login or Signup using following options to comment Login or Signup below to comment
  Login Sign up

  Be the first one to comment on this post!

  More articles from Bigeyesoczy

  Akacfa View

  # by bigeyesoczy
  posted on July 03, 2016

  Akacfa view

  # by bigeyesoczy
  posted on June 28, 2016

  Akacfa view

  # by bigeyesoczy
  posted on June 24, 2016

  Akacfa view

  # by bigeyesoczy
  posted on June 20, 2016

  Akacfa view

  # by bigeyesoczy
  posted on June 17, 2016

  Back to top