nagyszeru innovaciok noknek

by Istvan Ocztos March. 08, 2010 3289 views

Nagyszerű innovációk nőknek
(public art projekt a Gödör lépcsőjén)

Rendhagyó szabadtéri kiállításunk a modern nő születését ünnepli a XX. század megannyi találmányára és hétköznapi használati tárgyára irányítva a figyelmet.

Olyan tárgyakra, amik a női mindennapok jól szolgáló, észrevétlen kellékei, s amik előnyeit nagyanyáink még nem élvezhették, sőt, az eszközök nyomában járó alapvető változásokat még csak nem is sejthették.

Rúzs, nylonharisnya és gőzölős vasaló. El tudjuk-e, egyáltalán el szeretnénk-e képzelni az életünket nélkülük? Létezhet-e a modern nő a melltartó nyújtotta kényelem, a nadrágkosztüm adta magabiztosság vagy éppen a mosógép előnyei nélkül? Ma már nehéz elhinnünk, hogy ezek a tárgyak valóságos forradalmat hoztak a nők életébe, s mindegyikük hozzájárult ahhoz, hogy a XX. század végére egy egészen új, minden eddiginél függetlenebb, öntudatosabb, szabadabb és nőiesebb nő születhessen.

A modern nő evolúciója folyamatosan zajlik, újabb és újabb hatások érik, divatok alakítják; gazdasági súlya fokozatosan nő, társadalmi szerepe újra és újra átrajzolódik.

Az apró tárgyak nagyszerűségét és jelentőségét hirdetjük, s meggyőződésünk, hogy ezek a tárgyak jóval nagyobbak és többek annál, mint azt első látásra hinnénk vagy sejthetnénk. A kiállítás legnagyobb tárgya a XX. század elején született mosógép, legkisebb összetevője pedig egy, a már a XXI. századhoz tartozó fejlesztés, ami nem más, mint az Ariel Active Gel kapszula, amely új fejezetet nyit a mosás történetében - s ezzel együtt talán a nők életét is könnyebbé és hatékonyabbá teszi majd.

A kiállítást az Ariel támogatásával készült.

Nyitva tartás: 2010. március 8-tól április 8-ig , a nap 24 órájábanKreatív ötlet: Saatchi & Saatchi Budapest
Kurátor: Halasi Rita Mária
Tervező: Ágh Márton
Project manager: Kmetty Orsolya
Kivitelezés: Future Films


future films [futurefilms.hu]
godorklub ajanlo [godorklub.hu]

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com