Helgvisit vid Orewa Beach

by Emil Ryberg November. 29, 2016 265 views

Lördag morgon kände jag för att göra något, och kom ihåg att Jonathan nämnde något om fyrverkier på Orewa beach. Så jag packade ner tält och sovsäck, bokade tält-plats och tog mig dit. Denna gången med buss, eftersom jag ville vila upp benen för nästa helgs sim-event. Väl framme var det större folksamling än vad jag trodde det skulle vara, och jag kom precis i tid för en julparad som jag inte ens visste om. Det var en lång parad, med syfte att samla ihop pengar till strandens livräddning, som innehöll allt möjligt: orkestrar av olika slag (se bild), gamla bilar iklädda julteman, folk som hoppade runt och sjöng "hare hare krishna", cheerleaders, den lokala brandkåren, taekwondo föreningar, med mera.

När den oväntade paraden var över gick jag via stranden till campingplatsen.

Tältet i sin ära! lastade av lite saker, tog på mig lättare kläder då vädret blivit skönare, och gick tillbaka till eventet, som hade förvandlats till en marknad med live-musik.

Utsikt från campingen.

Live-musiken i sig. Hade köpt lite mat i en av stånden och satte mig ner för att lyssna. Senare fram på kvällen var et dags för fyrverkerier, som inte finns på bild pga mobilbatteri. Men det var professionella fyrverkerier, och efter det gick jag mot tältet igen för att sova. Så fort jag kommit in i tältet började regnet höras. Jag hade med andra ord extremt tur med vädret. Och morgonen därpå vaknade extra tidigt, tog med en bok ut ur tältet och satte mig på stranden med en kaffe och frukost från det enda caféet som hade öppnat. Efter det gick jag tillbaka till tältet och bytte till badbyxor för att kunna simma. Efter simningen satte jag mig i solen igen och läste klart boken, sen var det dags att åka hem.


Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com