terror nohejmál

by Herczegl September. 18, 2013 1265 views

“a pengefalnak van egy (?) óriási elvi bukfence: nem a terror és a szimbólumok árnyéka, hanem a fénye vetül az épületre… (persze nem az éjszakai fényviszonyokról beszélek)”
-írja trifusz nemrég az ugyanezen témájú posztom alá.

naponta többször látván e házat, van-volt lehetőségem alaposan elgondolkozni megállapításán.

- első blikkre teljesen igaza van, hiszen a betükön és a szimból(e)umokon keresztül süt le a nap, úgymond ezeknek a fénye világítja meg a házat.
- nézzük meg alaposabban; van négy elemünk,
- a ház, tulajdonképp, amiről szó van,
- a pengefal, melynek a legfőbb szerepe az árnyékadás, aztán a többi; szeparálás, kijelölés, “zokni”- a felírat, stb. helye, tulajdonképp a terror megtestesítője, szokatlan és veszélyesnek tünő formájával kelt feszültséget az Andrássy út “palotái” közt
- a felírat, szigoruan szemantikus indíttatású, pontosítja a pengefal szerepét, a két jel, valamint a felírat mintegy “formai” szűrőn keresztül vetül az épületre, magyarázván a pengefal árnyékát. itt én inkább a kellemetlenebb, “szűrő” fogalmát találom helyesnek, szemben a vetül, vetít-el.
- és a fény-árnyék, a közhelyszerű a fény-pozitív, az árnyék-negatív jelentést, az érzelmi részből átemelve a tudatosba, szűrőként használva magát az információt, vetül az épület falára. össze lett mixelve a kétféle megközelítés

2013 09 18

2013 04 28

  Be the first to like this post
Join the conversation
1
There is 1 comment, add yours!
Á G N E S 7 years, 8 months ago

A perforáció - ahogy kitakar az égen, illetve a rajta átsütő fény kirajzol a falon egy szót és két szimbólumot - bennem iszonyatot kelt!

Kérdésem, hogy az erőszak megtestesítése önmagában segít-e feldolgozni a szörnyűséget, amely itt és városszerte megtörténhetett ?

7 years, 8 months ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com