Hoba Hoba Spirit - Marokko

by Jebus June. 29, 2007 1063 views

'De Ramones van Marokko': een ideale mix van hard-rock met rituele gnawa en bezwerende chaäbi, explosief en opzwepend. In het hedendaagse Marokko is er ruimte voor dit soort muziek, die in schril contrast staat met de Egyptische tv-soap-variété die de Marokkaanse muziekmarkt grotendeels beheerst. In 1998 gingen ze als duo van start. Vijf jaar later kwam de grote doorbraak: hun optreden op het gnawa-festival in Essaouira sloeg in als een bom. Hun eerste album lag toen net in de winkel en was meteen ook overal te horen. Ze lanceerden de ‘haïha attitude’, wel omschreven als een allergie voor conformisme en sociale hypocrisie gepaard aan vlagen van onstuitbare fuifdrang. Hun teksten geven bitter af op de uitzichtloze actualiteit, maar met de nodige humor en een randje van hoop. Op de televisie werd ooit gewaarschuwd dat hun muziek gevaarlijk was voor de geestelijke gezondheid. De groep schreef daar prompt een nummer over. Helemaal zoals ze het zelf zingen: “This is maroc’n’roll”!

www.hobahobaspirit.com
www.myspace.com/hobahobaspirit

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com