17 Hippies

by Jebus July. 01, 2007 1320 views

17 Hippies - Berlijn
Grootstad-ultra-mix uit Berlijn

Bij de oprichting van 17 hippies besloten de groepsleden zo ver mogelijk weg te blijven van het typisch Duitse, strakke imago. Daarom gingen ze om te beginnen met een hele bende het podium op, allemaal met een instrument dat ze niét kenden. Zo ontstond de bezetting van ukelele, contrabas, banjo, klarinet, accordeon … Daarmee gingen ze heel speels en inventief muzikale grenzen verkennen, technisch, maar ook geografisch. Na de val van de muur tekenden Oost-Duitse en vooral Balkan-invloeden hun muziek. Later sprokkelden ze tijdens tournées Franse, Marokkaanse, Mexicaanse en vele andere geluiden. Van alles brouwen ze dynamische en catchy melodieën, die je meteen kunt meeneuriën. Hun optredens zijn bijzonder communicatief: ze vormen een hechte, organische groep die voortdurend spelletjes speelt, waar ze graag ook het publiek bij betrekken. Zo veroorzaken ze moeiteloos instant ambiance zowel in kleine clubs als op giga-locaties, en ongetwijfeld ook op Sfinks!

www.17hippies.com
www.myspace.com/17hippies

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com