Tashi Lhunpo Tibetan Monks

by Jebus July. 26, 2007 1637 views

Tashi Lhunpo Tibetan Monks - Nepal/ Tibet

Boeddhistische rituelen door de monniken uit het klooster van de Panchen Lama

Het klooster van Tashi Lhunpo was één van de belangrijkste in Tibet. Na 1959 werd het door uitgeweken monniken heropgericht in Bylakuppe, een stuk land dat Indië aan de vluchtelingen ter beschikking stelde. Het huisvest nu zo'n 250 monniken, en is de zetel van de Panchen Lama, na de Dalai Lama de hoogste spirituele leider binnen de Tibetaanse Gelug-traditie. De huidige Panchen Lama werd in 1995 op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten ontvoerd, waarna China een eigen Panchen Lama aanwees. Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun unieke tradities, reizen een aantal monniken rond met een cultureel uitwisselingsprogramma, dat zowel uit opvoeringen als uit workshops bestaat. Op Sfinks komen ze ook naar het kinderdorp, waar ze zich perfect thuis zullen voelen, want ook in hun eigen klooster zijn ze vaak met kinderen bezig. De monniken zullen donderdag, zaterdag en zondag permanent op het festival aanwezig zijn in hun tent bij De Cirkel, waar ze iedereen graag welkom heten. Verder voeren ze op verschillende podia een aantal rituele voorstellingen op.

www.tashi-lhunpo.org.uk

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com