Zeilen Friese Meren 2008 - Dag 1

by Jebus August. 18, 2008 1876 views

Foto's van de eerste dag zeilen op de Friese meren met een Lemsteraak (soort platbodem).

Uitleg Lemsteraak:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lemsteraak [nl.wikipedia.org]

Uitleg Friese meren:
De Friese Meren is een gebied in het zuidwesten en midden van Friesland. Vooral in de zomer trekt het gebied veel watersporters aan. Het hoogtepunt van het watersportseizoen in dit gebied wordt gevormd door de Sneekweek.

De grootste en belangrijkste Friese meren zijn het Sneekermeer (Snitser Mar), het Tjeukemeer (Tjûkemar), het Heegermeer (Hegemer Mar), de Fluessen (Fluezen) en het Slotermeer (Sleattemer Mar). De meeste Friese meren liggen in de zogenaamde Zuidwesthoek, maar ook de meren bij Grouw en Eernewoude worden meestal tot het gebied gerekend.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com