last october

by Lyency October. 14, 2008 2551 views

életem nagy része budán a gellért tér és körtér között zajlott. szinte elképzelhetetlen, hogy ne ott fejeződjön be

“Csendes, ősfás kertben fekvő - mégis rendkívül jó közlekedéssel rendelkező -1930-ban épült 10 lakásos villaház épületében, a II. emeleten, saját tulajdonú, 200 nm-es külön kertrésszel eladó egy 47 nm-es, 1 szoba hallos, étkező-konyhás, 2002-ben felújított lakás egy 9 nm-es pincével.” - Reálorigó, Hirdetés

“… csak annyit állíthatok biztonsággal, hogy valamikor volt az Orlay utcában egy zálogház is, az Eötvös Collegium pedig a közeli Ménesi úton van, melyet ebben az időben (most már ennek is utánanéztem: 1929-től, bármilyen furcsa, de egészen 1953-ig) Nagyboldogasszony útjának hívtak. Ez egy katolikus kerület, mi is a keresztény úri középosztályhoz tartoztunk. Kisvártatva elindulunk persze a deklasszálódás meredek lejtőjén; apámat nemcsak államosítják, de áruhalmozás bűntettében is vétkesnek találja a népi demokratikus bíróság. Most azonban még csak négyéves vagyok, igazi kardom van, bojttal, villanyvonatom, Märklin-építőkészletem, és a főváros közlekedését veszélyeztetem.” - Várady Szabolcs, Budai morzsák.

“A Himfy lépcső meredeken emelkedett ki a Körtér piszkából és robajából, a villamoscsörömpölést madárdal, a kipufogógázszagot gyöngyvirágillat váltotta fel váratlanul, és a collegistákkal együtt vadul ábrándoztunk a bűz határán túl, már a hegy szagában alvó, kicsit már romos házról, az elvadult kertben törpe barackfák szikráztak, és rengeteg ibolya, itt kellene lakni, suttogtuk áhítattal… ” - Szabó T. Anna, Budapest magyar asszony.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com