Day 3 Ik was voor U niet verborgen

by Machteld Van Dongen September. 14, 2016 957 views

Gisteravond, na een fikse storm zijn hier in Galway 2 mensen om het leven gekomen. Een man, en een vrouw. Hij was gesprongen, zij viel uit de boot en verdronk. Hij wilde, zij niet. Zijn dood was egoïstisch, haar dood opofferend om hem te redden. Makkelijke redenatie, duidelijk oordeel. Toch kwam dit hele dilemma vanavond ineens heel dichtbij en werd ik stilgezet bij het leed dat een mens kan hebben in de wereld van deze tijd. Hoe moeilijk het kan zijn om te leven in een wereld die te snel aan je voorbijgaat en waarin je als individu niet meer genoeg voor de wereld betekent.  Het gaat namelijk om het grotere geheel? Het individu dat honger lijdt in Afrika wordt over het hoofd gezien en mensen met geestelijke honger worden vergeten. Juist daarom is het goed om na te denken over de geestelijke honger van de man die gesprongen is. Hij miste duidelijk het doel in zijn leven en zag geen heil meer in een voortzetting van zijn dagen; een geestelijke honger naar gezien worden of echt gekend worden is 9 van de 10 keer een van de problemen die daaraan ten grond ligt. De oplossing die hiervoor te vinden is, ligt naar mijn idee zeker in de Bijbel. Gezien willen worden, gekend en gewaardeerd is ingeschapen in de mens: het was namelijk niet goed dat de mens alleen was. Ook zijn we geschapen in een prachtige relatie met God, die ons zag en wist dat het goed was. Juist door de zondeval zijn deze relaties verbroken: kerkbreuken, oorlogen en scheidingen zijn eruit voortgekomen en de fragmentatie van de wereld zet zich voort in ons brein. Gebroken harten en gebroken zelfbeelden zijn in onze tijd een welbekend fenomeen. Een donker en negatief beeld van de wereld mag ik dan hebben, ik weet eveneens dat er een oplossing is voor deze gebrokenheid. God ziet namelijk dat wij onder de gebrokenheid lijden en zegt ons in zijn Woord dat hij ons ziet. Als we niet gezien of erkend worden door mensen is dat juist onze troost. Hij was er voordat wij er waren en wij zijn voor hem niet verborgen! Hij belooft dat Hij ons redden kan en ons een nieuw doel zal geven in ons leven. En als we al onder zijn vleugels schuilen kan het soms nog steeds mistig zijn maar we houden vast aan Zijn beloften: niet dat wij Hem kennen maar Hij kent ons en wil ons helen van deze gefragmenteerde wereld. Vlucht naar Hem met al je zorgen en Hij zal er voor je zijn: Jahweh. De gebrokenheid van deze wereld zal er zijn tot Jezus terugkomt, maar we kunnen bidden voor de mensen met psychische problemen, die gebukt gaan onder de last van deze gebroken wereld. Bid dat zij Hem vinden en een doel in hun leven krijgen. Bid dat ze verzorging krijgen voor hun wonden en opleven onder zijn Liefde en Aanwezigheid: Hij zal er zijn. 

Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com