Kampong-SCHC

by Michael Jonker March. 30, 2007 2357 views

@floris: Ik zie het grote contrast tussen bijv. de rug, waar veel licht op staat en zijn linker been; gehuld in schaduw maar de rood-blauwe strepen van zijn kous nog zichtbaar. Dat contrast is wel te verminderen door alleen de “lage lichten” te selecteren en die op te halen. Maar in dit geval vind ik dat dat afbreuk zou doen aan de foto. Overigens is van deze foto alleen de witbalans iets aangepast.

Voor mij is het grote contrast hier juist essentieel omdat het verbonden is met een avondwedstrijd bij kunstlicht. Aan de schaduw kan je zien dat de speler zo'n beetje recht onder de lamp staat. Verder is het nog een groot mysterie waar de bal naar toe gespeeld zal worden. De speler kijkt naar de bal, niet naar een aanspeelbare medespeler. Misschien wordt het wel de speler in de achtergrond die naar ons toe komt rennen. Maar het kan ook iemand anders worden die wij niet zien. Dat de bal bij een tegenstander terecht zou komen lijkt wel haast ondenkbaar omdat er geen enkele Kampong-speler te bekennen is. Dat laatste zou je nog kunnen interpreteren als beeldspraak voor de einduitslag van 0-4, al doet dat geen recht aan het wedstrijdverloop. Zo onzichtbaar was Kampong nu ook weer niet.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com