Easter

by Nellak March. 23, 2008 2165 views

Påskdagen inleddes med bearbetning av gärdesgårdsstörar. Först ska de spetsas och sedan ska de eldas så att de får en förkolnad yta på den del som ska ner i jorden. Det lär vara så att de då får en större motståndskraft mot röta.

När vi tröttnat på enepinnar åkte vi till Saras torp i trakterna av Västra Harg. Sara är dotter till Jonas jobbarkompis Monica. Sara tycker att myror är rara djur och hade önskat sig några stycken på en vägg. Sagt och gjort.

Häggen fick tjänstgöra som påskris i år.

Jonas svingar yxan.

Tillräckligt varmt.

Kapris tar igen sig i gräset.

Saras torp i Västra Harg. Där var det vinter!

Myror var det beställt ja…

  Be the first to like this post
Join the conversation
1
There is 1 comment, add yours!
Malun 12 years, 7 months ago

Vilket jobb med Gärsgården, kul att ni gör det på det gamla sättet och förkolnar dem istället för att köpa en massa miljöfarligt kem och stryka på... Tyckte mkt om den första bilden på påskriset, jättefint ljus i den!

12 years, 7 months ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com