Dagen efter julbord på Åhusstrand

by Anna December. 13, 2009 3558 views

På lördagen åkte vi på julbord med Davids jobb, så klockan strax innan 13 stod David, jag, Pontus o Alex o deras 28 väskor på Quality Hotel i Växjö.
Hotel Åhusstrand [espet.se] har verkligen ett kanonläge direkt vid den vita stranden i lilla Åhus.
Lite varierande kvaltitet på rummen, man bör inte boka det billigaste rummen om man åker dit. Där bodde David o jag o det var knappast uppe i hotellets 4 stjärnor, dock så var sängarna jättebra så att sova i rummet var inget problem. Pontus o Alex seaside double room, där förfesten ägde rum, var däremot mycket finare o bjöd tydligen på en schyst soluppgång över havet. Hotell- o golf villorna var även de fräscha.
Jag gillade touchen o ha tyngdpunkt på fisk på julbordet, det var säkert 20 sorters sill, massa olika lax, makrill, sik, ål o andra fruit de mer som gjorde att det inte blev så tungt som vanligt julbord lätt blir. Naturligtvis fanns klassikerna också o omeletten med svampstuvning var magnifique.
Kanske lite väl bullrig lokal, blir väl så när det är 400 pers i samma rum o man är generös med gratis snaps (Absolut Vodka tillverkas ju i Åhus, oväntat att det fanns mycket av det?). Karl Martindal med band spelade sitt sista julbord. De kändes lite vilsna där med sin prepp-stil men spelade kanon 60 o 70-talsmusik. De såg också lite förvånade ut när sista låten var klar o de fick var sin rökt ål till tack av hotellet. Så kan det gå ;)
Musiken

Fina Åhusstrand, underbart läge!

Det var till o med skare på sanden så juligt så :)

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com