Pantà de Vallvidrera al Parc Natural de Collserola

by Pere De La Fuente October. 26, 2011 3603 views

Mina Grott. Aquesta galeria (de 1.290 m de recorregut, dos metres d'alçada i 140 cm d'amplada del túnel), va ser excavada per dur l'aigua del pantà de Vallvidrera a la vila de Sàrria (1856-1868). El 1908 s'hi va instal·lar un tren elèctric que feia el trajecte des de la boca inferior de la mina, prop del Peu del Funicular, fins al pantà. Va funcionar fins al 1916 i va ser el primer ferrocarril elèctric de passatgers construït a Espanya.
Actualment aquesta galeria conté les canonades que porten l'aigua potable des de Barcelona fins a Sant Cugat del Vallès i Sabadell.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com