74907-Я / КП Заступник-1

by Saaremaa April. 24, 2008 21900 views

Saaremaa õhukaitseväeosa (nr. 74 907) ülesandeks oli piiri kaitsmine Eesti läänerannikul ja talle allusid Kuressaares Aia tn. asuv tehnikaväeosa, komandopunkt Orikülas, Dejevo (Karujärve), Kõruse (Kurevere), Jõiste (ka Paaste või Leisi), Liiva (Levalõpma), Piiri (Muhus), Tagaranna, Järve (Tehumardi), Laadla (Maantee või Sõrve) ja Kallemäe raketibaasid koos varupositsioonidega Peedergas (Nurmel) ja Raugil (Muhus) ning Lembra (Liu) raketibaas Pärnumaal. ¹

210. Punalipulisel seniitraketibrigaadil (s/o 74 907, kutsung “Zastupnik”), juhtkonnaga Kuressaares (Aia tn sõjaväelinnakus nr 34) ja komandopunktiga Orikülas, oli 12-16 seniitraketi- ja 3-4 tehnilist divisjoni Saare- ja Pärnumaal. ² Fotodel S-75 raketibaas [estvacc.net]

[ ¹ Anto Raukas. Endise Nõukogude Liidu sõjaväe jääkreostus ja selle likvideerimine, lk 39. Eesti Vabariigi Keskkonnaministeerium, Tallinn, 1999 ]

[ ² militaar.net [militaar.net] ]

Oriküla mõisa peahoone varemed.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com