Pécs körüli (keletről) tájképek....

by Saso63 January. 05, 2012 2069 views

….pár gondolatom így az év elején a fotóimról és másról:

Ezen az oldalon a fotók fölé oda van írva, hogy - kattints rá - és nagyobb méretben is láthatod. Hogy miért kellet ilyen plusz most a fotóim mutogatásánál? És mi is ez?
Történt anno, hogy idevetődtem a PB -re 2008 nyarán. Nem most volt - megtetszett. Azóta egy rakás képet feltöltöttem ide, hozzászóltam sok fotóhoz, lett pár nagyon jó fotós ismerősöm, akiktől tudtam tanulni, akiknek tetszik a munkája, az élethez való hozzáállása, mert a fotóikon ez visszajön. És akiknek tetszik az, amit én mívelek.
A kezdetben ugye volt a napi 25 - 30 kép feltöltése, aztán ez jól megszűnt, ami végül is nem akkora baj. Nem kell fotóalbumnak használni ezt az oldalt, mert arra vannak más helyek.
Aztán jött a bazi sok reklámok ideje, tele volt mindenféle oda nem illő színes “neonokkal”. Persze és természetesen csak az ingyenes felhasználóknál. Aki fizetett a PB -ért annak reklámmentes hasábokkal mehet a napi több és nagy méretű fotó.
Igazából most értem a lényeghez. A fizetős verzió ugye évente kb. 25 $. Végül is nem egy nagy összeg, de mit is szolgáltat????? Szóval nem vagyok hajlandó senkinek fizetni, semmiért. Írtam egy mailt az itt megadott kapcsolat címre, hogy régi tagként legalább a nagyméretű 5 fotó / nap funkciót megkapjam, de ez a válasz jött: “Hi, Sorry, but you'll need to upgrade your account for the larger photos… ” Én is sajnálom, tényleg.
Az oldalról azért nem fogok elmenni, mert ahhoz túl régóta vagyok itt, és hiányozna jó pár fotós ismerős.
Ezért gondoltam, hogy olyan fotóimat megmutatok nagyobb méretben, amiket felraktam webalbumokba is. A picasa webalbumoknál hasonló helyzet alakult ki, mert a harmadik e - mail címemmel regisztrált fiókom érte el az ingyenesség 1GB határát. A flickr - bár nagyon jó és kezelhető, max. 250 fotóra ad ingyen feltöltési lehetőséget. És hogy miért kellenek ezek nekem? Azt hiszem sokan tudjátok azt, hogy több weboldalam is van, amik a fotóim, fényképalbumaim felhasználásával készülnek. Elég sokan látogatják ezeket a lapokat, egy ideje az itteni fotósorozataim is megjelennek egy facebookos oldalon - hivatkozásként. Szóval helyszűke miatt nem akartam törölni semmit. Fizetni ezekért mint fentebb írtam nem vagyok hajlandó. Mi is maradt? Rátaláltam erre: http://www.fotoalbum.hu/ [fotoalbum.hu] Ajánlom megnézésre, kipróbálásra, ha szükségetek van egy viszonylag egyszerűen működő, magyar nyelvű és elméletileg végtelen tárhely lehetőséget adó webes fotóalbumra. Az oldalon nagyméretben megjelenő fotók oda vannak feltöltve, onnan vannak visszalinkelni, nem album - lapnézetben ugyan, de így is lehet……

Nagyobb méretben itt (ide kattintva) megnézhető. [static.fotoalbum.hu]

Nagyobb méretben itt (ide kattintva) megnézhető. [static.fotoalbum.hu]

Nagyobb méretben itt (ide kattintva) megnézhető. [static.fotoalbum.hu]

Nagyobb méretben itt (ide kattintva) megnézhető. [static.fotoalbum.hu]

Nagyobb méretben itt (ide kattintva) megnézhető. [static.fotoalbum.hu]

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com