AIRBAKERS: Preparing for the Post-apocalyptic times

by Studio February. 21, 2012 3728 views

A finn AIRBAKERS művészcsapat (Ninni Wager, Tuuli Toivola, Kika Wikman) 2010-ben alakult Helsinkiben. Hazánkban elsőként a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület Rottenbiller utcai galériájában “Preparing for the Post-apocalyptic times” című kiállításukkal mutatkoznak be.

A formáció a némileg vészjósló címet viselő kiállítás alkalmával a barátság és az emberi együttműködés mélyebb rétegeit igyekszik feltérképezni.

A kiállított videó munkák történéseit szemlélve többek között olyan dolgokra csodálkozhatunk rá, hogy bizonyos együttműködések sikerét valójában mennyire nem a verbalitás határozza meg. A víz alatt úsztatott összekötözött facölöpök irányítását és a végtelen hosszúságú zsineg Helsinki utcáin és havas mezein történő felgombolyítását az egymástól távoli szereplők csakis zsigeri megérzésekkel tudják koordinálni. Ez a típusú, ösztönös, ráérzés alapú emberi működés merőben hasonlatos az Apokalipszis elképzelt állapotát követő emberi metódushoz. S mindeközben a lemezjátszón a bakelit korongok helyett zsinóremberek, gyökereiknél összenőtt zsinórfákat pörgetnek.

Az AIRBAKERS művészcsoport a korábban készített műtárgyakon kívül egy a kiállításra megjelenő számozott kiadású fanzine-nal, és egy a galéria terére szabott több kilométer kötélből készülő helyspecifikus installációval is meglepi a látogatókat.


Zsikla Mónika

Megnyitó: 2012.02.21. (kedd) 18h
Helyszín: Stúdió Galéria (1077, Budapest,Rottenbiller u. 35.)
Megtekinthető: 2012. március 10-ig

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com