Jelentéktelenek − a gyűjtemény

by Studio June. 01, 2012 4207 views

Romhány Veronika egyéni kiállítása
2012. május 15- 2012. június 12.

Romhány Veronika elhasznált vagy megunt tárgyakat, anyagokat alakít át, rendez újra. A körülötte lévő mikrovilágra; a jelentéktelen, hétköznapi, átlagos, használaton kívüli, passzív tárgyakra koncentrál.
Ezekben a fél-ready made-ekben lelki tartalmak, gondolatok, szorongások, belső frusztrációk tárgyiasulnak: a külső és a belső világ lenyomatait hordozzák. Nem cél, hogy szimbólumokat, allegóriákat közvetítsenek, puszta jelenlétükkel maximum csak szembesítenek a környezetük élő, organikus és saját, statikus, mesterségesen előállított létállapotuk közti ellentmondással. Feleslegességükből, értéktelenségükből, használhatatlanságukból fakadóan kiszolgáltatottak, egzisztenciájuk bizonytalan.
Ezt hangsúlyozza, hogy a fal síkjához közeli helyzetük miatt szó szerint függenek a kiállítótér falától. A jelentéktelen tárgyakra irányuló kontempláció Romhánynál védekező reakció és (ön)irónia egyben. A megismételhetetlenség és az értéktelenség fontos szempont. Ellenpontként fog szerepelni a hétköznapi anyagokkal és témával a megnyitót kísérő élő zene, szakrális programmal (pl. Orbán György: Cor Mundum).

Megnyitó: 2012. május 15. 19.00, Stúdió Galéria, 1077 Rottenbiller u. 35.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com