Roofs from a crane - Budapest IX. Üllői út 119. daruról (+írás)

by Lábass Endre April. 23, 2008 8182 views

Tulajdonképpen nem is a szülőházam ez a sárkányos kapujú hatalmas, varázslatos bérház az Úllői úton… csak fiatal szüleim itt voltak szerelmesek 1955-ben, és innen ment ki fiatal édesapám Malétert fotózni '56-ban a Kilián laktanya kapujához, és innen vitték édesanyámat a Péterffy Sándor utcai kórházba, a sebesült forradalmárok menhelyére, hogy világra hozzon engem az akkoriban híres Palik prof. segédletével.

A szomszéd bérpalota is csodálatos - ez a Nagyvárad téri sarokház, tetején az órával.

This was the house…

Azt mesélik, a lélek egy darabig a test fölött lebeg. Most, ahogy darun elhúzok lassan egykori házuk felett, régholt szüleim szerelmes fiatalságára gondolok.

  Be the first to like this post
Join the conversation
3
There are 3 comments , add yours!
Vterezia 12 years, 6 months ago

én is osztozom ZerindApja véleményével nagyon megható történet,és már történelem lett belőle...........ugy tűnik nem csak szavaiddal simogatod a multat és a házakat hanem a kezeddel is( utosó három fotódon).........köszönöm ezt a szép élményt.......

12 years, 6 months ago Edited
Bb Vb 12 years, 6 months ago

nagyon megható volt...remélem az én fiam is egyszer így gondol majd ránk...

12 years, 6 months ago Edited
Crapuscule 12 years, 7 months ago

Jófajta képek :) picit irígy vagyok a darus perspektíváért. de amúgy mégsem : mert talán örülök az akkori örömödnek- és szépen szóltál a lélekről is úgy hogy minden rendben van. Klassz kis "set" ahogy itten írni szokás..remélem nem sértődsz meg :)

12 years, 7 months ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com