"ÉDEN" - A fügefás ház II. - Budapest VII. Klauzál utca 19. 2008.VII.06. - Legyen Fügefa utca! (+írás)

by Lábass Endre August. 04, 2008 5052 views

Szerelmem. Évek óta küzdök vele. Évtizedek óta. Nem adja meg magát. De velem van - harcol velem. Fölülről egész teste minden levelével magába fogadja a fényt, és az árnyékot őrizi alul. A hűvös kövek fölött, az ernyőlevelek alatt lefényképezhetetlen a zöldeskék árnyék. Nevet. Nem gonosz, csak kikacag a házból - Majd gyere még vissza, öregem…. És én nem adom fel. Titok ez az erőm. Ez valami apai örökségem lehet. Megint arra megyek, megint benyitok, megint odalépegetek, mint évtizedek óta, és megnézem jó alaposan a felkínálkozó árnyékokat fényeket… aztán - nem menekülésszerűen, hanem gondosan, direkt lassan, méltóságteljesen elmenekülök.
És ma… ezen a semmitnemadó, szaharai nyáron, egy kicsit… egy éretlen fügényit… megadta magát az Éden.
Szeretettel, fáradtan, de boldogan nyújtom át őt.
Nem sokáig fogják látni. Pillanatok alatt lebuldózerezik a házat, sokkal könnyedébben, mint ahogy én elkészítettem ezeket a képeket.
.
.
.
több fügeképek:
https://www.photoblog.com/utazo/2008/08/03/ [photoblog.com].
.
.
.
.

Talán a legdöbbenetesebb az volt, amikor az üvegablakok mögött is falakat emeltek az ismeretlenek…. közben vigyáztak, nehogy betörjenek az ablaküvegek, kilássanak a fügefára a téglák….

- Kattints a betonfalra. Ne hagyd el az ablakot. A folyamat talán sok időt fog igénybevenni…..

Ekkor jött az utolsó ember, egy-egy lábfején hat lábujja volt, mindegyikkel boldogan körbejárt a gangon - a függőfolyosó bolondja volt, táncolt az árnyékokon.
A füge láthatóan örült. Ledobott neki egy csomó fügét számolatlanul, már tehette, bár épp csak ennyit tehetett, fügemilliomos volt, amúgy szegény.

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com