Figtree - Budapest, VII. Klauzál utca 19. - fügefa ősszel. 2008. október 7. (+írás)

by Lábass Endre October. 29, 2008 20591 views

Egy pár nappal ezelőtti (2008.10.24.-re datált) bejegyzés képei mellé odatettem egyik, számomra kedves, régebbi fordításomat, íme, egy részlete:

Leigh Hunt, Városi fák


„(…)Egy fa, vagy akár csak egy a nagyvárosi utcák ablakaiba tett virág (a londoni polgárok, dicséretükre legyen mondva, szeretik a virágot) olyan megindító látvány, amilyen elbűvölő hangzat a kis kéziorgona meglepetésszerű muzsikája. Felüdítik az élet közhelyeit, a zavaros nyüzsgésben harmóniát árasztanak, az érzelem ősforrásaihoz fellebbeznek, melyek mindannak emlékezetével kapcsolódnak össze, mi ártatlan és fiatal. Úgy tűnik, azt az adag nyugalmat is jelentik, melyért, úgy hisszük, megdolgoztunk, s melyre úgy vágyunk, mint az éhező: bárhol, de meg kell valósítanunk, akár e világon, akár a következőben. Mindenekfelett, sokkal vígabban bocsájtanak bennünket vissza jelen kötelességeinket teljesíteni, s az ember szívébe cseppentett legkisebb ilyen csíra is többet ér és jobb gyümölcsöket teremthet, mint azt egy igazán nagy költőn kívül bárki ember el tudná mondani."

(in: Madárfészekárus, 2002 Orpheusz kiadó)

Igyekszem a lehető legtöbbször meglátogatni ezt a helyet, pillanatok kérdése, és lebontják a házat fügefástól

egy széttört dolog maradványa, egy töredék is lehet a tisztaság és a színesség szigete

  Be the first to like this post
Join the conversation
1
There is 1 comment, add yours!
Kecskemétiné Nelli 12 years, 3 months ago

#15 annyira otthonos..
#4 pedig annyira fennséges, ahogy a természet már most legyőzi a civilizáció bilincseit és csak nő, nő, nem vesz tudomást rólunk.. de mi igen.. róla.. =)

12 years, 3 months ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com