Budapest, V. "Ságvári tér" 1. - 1984.09.12. (III.)

by Lábass Endre March. 17, 2010 4943 views

F 11 to enlarge

(scanned 2009.09.07.)

  Be the first to like this post
Join the conversation
1
There is 1 comment, add yours!
Lábass Endre 8 years ago

Köszönöm. Így élem meg ezt a várost, a helyeket, és néha fájt, ha valaki nem értette, miért érzek éppen úgy, ahogy ebben a második levélben írod....
Ezek a helyek itt sok mindent jelentenek.
Ettől függetlenül, persze, tökéletes megfogalmazás az első levélben az, hogy jól esnek ezek a váltási, átlépési lehetőségek, síkok.
Most hirtelen az jut eszembe, amit Robert Burton írt az Anatomy of Melancholy c. fantasztikus könyvében : Az angyalok körülöttünk vannak láthatatlanul, és ha látnánk őket, meglepődnénk, mert olyan sűrűn vesznek körül minket, mint a hópelyhek.
Tehát a "síkváltások" lehetősége tán nem is rajtunk múlik, nem is mi idézzük elő, illetve nem a tudatos lényünk. Belépünk valahová, és ott máris máshogy érzünk...
Néha azt hitték, városvédő, régiségbúvár képeket készítek, netán nosztalgikus vagyok. Ezek valóban szép, hasznos dolgok lennének, én azonban [b]egyszerűen csak megszállottja lettem annak, hogy belépjek ezekbe az erőterekbe, és engedjem, hogy elárasszon maguknak a helyeknek a mondanivalója, ami nem régi, nem új, és nem is szavakból áll. [/b]Van a színdarabjukban valami fenséges.
Talán ez az összes itteni fotók lényege.

8 years ago Edited
Up
Copyright @Photoblog.com