Budapest, V. "Ságvári tér" 1. - 1984.09.12. (III.)

F 11 to enlarge

(scanned 2009.09.07.)

Join the conversation!
  Login or Signup using following options to comment Login or Signup below to comment
  Login Sign up

  1 There is 1 comment, add yours!

  • #
   0
   2009.10.13 Edited

   Köszönöm. Így élem meg ezt a várost, a helyeket, és néha fájt, ha valaki nem értette, miért érzek éppen úgy, ahogy ebben a második levélben írod....
   Ezek a helyek itt sok mindent jelentenek.
   Ettől függetlenül, persze, tökéletes megfogalmazás az első levélben az, hogy jól esnek ezek a váltási, átlépési lehetőségek, síkok.
   Most hirtelen az jut eszembe, amit Robert Burton írt az Anatomy of Melancholy c. fantasztikus könyvében : Az angyalok körülöttünk vannak láthatatlanul, és ha látnánk őket, meglepődnénk, mert olyan sűrűn vesznek körül minket, mint a hópelyhek.
   Tehát a "síkváltások" lehetősége tán nem is rajtunk múlik, nem is mi idézzük elő, illetve nem a tudatos lényünk. Belépünk valahová, és ott máris máshogy érzünk...
   Néha azt hitték, városvédő, régiségbúvár képeket készítek, netán nosztalgikus vagyok. Ezek valóban szép, hasznos dolgok lennének, én azonban [b]egyszerűen csak megszállottja lettem annak, hogy belépjek ezekbe az erőterekbe, és engedjem, hogy elárasszon maguknak a helyeknek a mondanivalója, ami nem régi, nem új, és nem is szavakból áll. [/b]Van a színdarabjukban valami fenséges.
   Talán ez az összes itteni fotók lényege.