Facsemete életünk - Budapest, XIII. Újlipótváros, Váci út - Facsemete ültetés - 2015.12.03. csütörtök

by Lábass Endre December. 03, 2015 1665 views

.
.
Apám egy délután, 1987-88 körül,egy kis fára mutatott a Budai bíróság sarokháza mellett - ezt apád ültette, amikor születtél.
Pár év múlva kivágták a fát, állítólag túl nagyra nőtt és árnyékolta a bíróság ablakait. (ahol 68-ban elváltak a szüleim)

Ezt ma reggel írtam, valamikor - mondjuk, délelőtt. Aztán elindultam világgá, és a Váci úton kötöttem ki, és ott állt egy döher gép, szívemig értek a kerekei, orrán hatalmas ütköző, és kiderült, hogy mögötte hat pali ás, és mellettük fekszik egy facsemete, és az a vaskolonc elől nem ütköző, hanem ellensúly.
És amikor már nem bírnak ásni, kapálni - mert az egyik tiszta erőből kapált -, akkor jött a vasdínó és befúrt még a földbe, állati erővel, aztán megint mind a hatan dolgoztak a megfúrt gyönyörűen barna Váci úti földön, és akkor megkérdeztem: - Gyerekek… esetleg… nem ciki-e… vagy, ha igen, akkor ne legyen… de nem vagyok valami állásban lévő újságíró… szóval lefényképezhetem-e a faültetést, és igen, ha az arcuk nem szerepel - ezt ismerem -, de aztán megegyeztünk, hogy nincs az én életemben semmiféle terjesztéses világhír, és ezt megértették, de közben kapáltak és ástak, én meg arra gondoltam, hogy állítólag önsorsrontó vagyok, én is folyton ásom, kapálom magam lefelé - akkor mondtam, hogy majd a fészen, mire egy kedvesarcú fiatal pali elmosolyodott, szemembe nézett, és azt mondta: - Megjegyeztelek -
(ez megint szívszorítóan szép volt) -, majd mindig értesítünk, ha valahol fát ültetünk Pesten.
.
.
.
.

(sc.2015.11.03. csütörtök)

  Be the first to like this post
Join the conversation
0
Be the first one to comment on this post!
Up
Copyright @Photoblog.com