the rest SUNSHADES........Ultraviolet index ....a pihenő napernyők (MEGVÉDTEK AZ UV-B SUGARAKTÓL).........(GREECE:Macedonia report #8)

UV index:wikipedia [en.wikipedia.org]

UV sugárzás:UV [alon.hu]

Az, hogy felhős az ég, még nem jelenti azt, hogy nem jut le hozzánk az UV sugárzás, csak csökkenti azt. Erre vonatkozóan az OMSZ végzett egy vizsgálatot, és kiderült, hogy teljes borultság esetén is, ha a nap magasan a horizont felett van, az UV-B sugárzás harminc százaléka eléri a földfelszínt. Strandoláskor azt sem szabad elfelejteni, hogy a napsugárzás jelentős része, mintegy 95 százaléka behatol a vízbe, a fele még három méter mélyen is jelen van. Nem árt tehát vízálló naptejre szert tenni.

UV wikipedia [en.wikipedia.org]
MEGVÉDTEK AZ UV-B SUGARAKTÓL

UV wikipedia [en.wikipedia.org]

UV wikipedia [en.wikipedia.org]

MEGVÉDTEK AZ UV SUGARAKTÓL

UV wikipedia [en.wikipedia.org]

UV wikipedia [en.wikipedia.org]

UV wikipedia [en.wikipedia.org]

UV wikipedia [en.wikipedia.org]

egész nyáron dolgoztak MEGVÉDTEK AZ UV-B SUGARAKTÓL

egész nyáron dolgoztak…. MEGVÉDTEK AZ UV-B SUGARAKTÓL

Join the conversation!
  Login or Signup using following options to comment Login or Signup below to comment
  Login Sign up

  21 There are 21 comments, add yours!

  • #
   0
   Tom
   2009.10.04 Edited

   Wow what a fantastic place to kick back and relaxe :) Nice shots

  • #
   0
   2009.10.04 Edited

   Jópofa ez a bambusz-ernyő erdő! Tetszenek feketében is, kinyitva és lefektetve ... egyszóval látványos, informatív sorozat. Most a négyes lett a kedvencem! Köszönöm!

  • #
   0
   2009.10.02 Edited

   Marvelous set!! Love the composition and perspective in all, the #1 is beautiful!!

  • #
   0
   2009.10.02 Edited

   Ez egy nagyon szép fotósorozat ám. Furcsán hat a FF! De igazából a színesben adja ki a lényegét - hasznosságát.
   Nos én elárulom, Dalmácia szabad kék ege alatt rengeteg UV - A és B sugarat megetettem a bőrömmel ezen a nyáron :))) Remélem nem okoztam nagy kárt magamnak nagy felelőtlenségemben:)))

  • #
   0
   2009.10.02 Edited

   nah, most pihenhetnek jövő nyárig... avagy kómirelűkőtyual...

  • #
   0
   2009.10.02 Edited

   Mi az, hogy UV?

   Az UV az ultraibolya sugárzást jelenti, amelyet Johann Wilhelm Ritter fedezett fel 1801-ben. A Napból érkező ultraibolya sugárzásnak három tartománya van, az UV-A, az UV-B és az UV-C.

   Az UV-A a látható fényhez legközelebb eső, 320-400 nanométere tartomány. Hatása alapvetően jótékony az emberi szervezetre, segíti a csont- és a pigmentképződést (barnulást). Újabb kutatások szerint azonban az UV-A is felelős lehet a bőrdaganatok kialakulásáért.

   Az UV-B hullámok 280-330 nanométeresek, ezeket alapesetben elnyeli a Föld ózonrétege. Amióta azonban létezik az a bizonyos hatalmas ózonlyuk, egyre erősebbé vált a felszínt elérő ibolyántúli sugárzás. Az UV-B sugárzás bőrrákot okozhat, valamint a bőr korai ráncosodását, elöregedését, továbbá gyengíti a szervezet védekezőképességét.

   Az UV-C sugárzást (200-280 nanométer) teljesen elnyeli a Föld légköre, ezért ezzel ráérünk akkor foglalkozni, ha űrutazást tervezünk.